Trygga lösningar med fokus på kvalitet och design

En badrumsrenovering är ett relativt stort projekt och det går inte att ångra sig i efterhand. Därför är det viktigt med utförlig planering för att alla pusselbitar ska falla på plats. Ett badrum ska inte bara vara snyggt, det ska även vara funktionellt och trivsamt.

Vid planeringen är det viktigt att du tänker på att välja bra material som håller länge och smarta lösningar som optimerar det tillgängliga utrymmet. Många passar också gärna på att uppdatera med funktioner såsom golvvärmeslingor och infälld och/eller dimbar belysning.

Badrum har idag en hög status i våra bostäder och ses som en möjlighet till lite extra avkoppling i vardagen. Ett mysigt badrum där man kan sänka belysningen, lyssna på musik och sjunka ner i ett badkar är eftertraktat av många och det kostar inte många kronor extra att lägga till den typen av smådetaljer som ger ett rejält mervärde i badrummet. En oas för att ta hand om sig själv snarare än bara en plats för att borsta tänderna och kamma sig.

Välplanerade installationer

Sen måste man givetvis välja rätt bland de ordinarie installationerna också. Ett snyggt och lagom stort tvättställ med en vattensparande kran, skåp och hyllor för förvaring av allt från handdukar till kroppsvårdsprodukter och övriga lösningar som måste finnas i badrummet – allt installerat på ett sätt som gör det lätt att städa så det går snabbt och smidigt att få badrummet rent.

Tänk igenom hur du vill att ditt badrum ska fungera för dig samtidigt som du börjar bläddra i kataloger för inspiration. Visst handlar en badrumsinredning delvis om att få ny inspiration och att titta på lösningar som du kanske inte skulle ha kommit fram till på egen hand. Men det är lättare att ta välgrundade beslut om du i förväg vet vad du absolut måste ha samt vad som skulle vara trevliga extrafunktioner om det finns möjlighet.

Skriv tydligt ner vad du behöver, vad du gärna vill ha och en ungefärlig stil. Sen är det dags att ta kontakt med oss för att få jobbet utfört fackmannamässigt riktigt av välutbildad personal. Så kan du vara säker på att din badrumsrenovering i Stockholm också godkänns av ditt försäkringsbolag.

Så här går en badrumsrenovering till steg för steg:

1. Etablering

Förberedande åtgärder som att ställa in maskiner och verktyg samt täcka golvet med skyddspapp.

4. Återuppbyggnad

Sedan ska allt byggas upp enligt kundens önskemål. Det kan inkludera nya väggar och nytt golv om det varit uppbrutet.

7. Kakelsättning och fogning

Som ett av de sista arbetsmomenten sätts kakel och klinker, som fogas med fogmassa.

2. Demontering

All fast och lös inredning måste plockas bort, inklusive toalettstol, armaturer, element, väggskåp m.m. Vattenledningsrören förses med avstängningsventil. Rören byts ut, men det finns möjlighet att spara detaljer som blandare, tvättställ och annat.

5. Underarbete

I den här fasen spacklas väggar, golv och eventuellt tak för att få en hållfast och jämn yta att arbeta med.

8. Komplettering

Nya eller befintliga delar av interiören sätts på plats, inklusive blandare, toalettstol, kromande vattenrör m.m. I samma fas genomförs elinstallationer.

3. Rivning

Ytskiktet, d.v.s. kakel, våtrumsmatta etc., rivs. Rivningsarbetets omfattning varierar beroende på om avloppsrören behöver bytas ut.

6. Isolering

En av de viktigaste delarna av en badrumsrenovering är att fuktspärrar appliceras på ett korrekt sätt, på väggar, golv och skarvar.

9. Avetablering

Arbetet är nu klart och byggavfallet transporteras bort.

Hör av dig till oss

Hör av dig till oss när du ska renovera ditt badrum. Genom att ta med oss redan i planeringsstadiet kan vi hjälpa dig att få ett ännu bättre badrum än om du skulle planera på egen hand. Vi kan de material, badrumsmöbler och det badrumsporslin som finns på marknaden och kan hjälpa dig att välja lösningar som ger såväl kvalitet och praktiska lösningar som ett snyggt resultat.

Vi samordnar och tar ansvar för hela arbetsinsatsen kring din badrumsrenovering i Stockholm, vilket innebär att du har en enda kontaktpunkt. Det gör att du slipper ha kontakt med flera hantverkare samtidigt, med risk att viktig kommunikation går förlorad. Enkel kommunikation, effektivt arbete och toppresultat. Så ska en badrumsrenovering gå till!

KONTAKTA OSS